Over ons

Met behulp van innovatieve Rope Access technieken bieden wij u al meer dan 20 jaar praktische oplossingen bij werkzaamheden op hoogte en op plaatsen die lastig te bereiken zijn.

Snel, efficiënt en schaalbaar

Bij Height Specialists houden we van uitdagingen en weten we dat geen enkele klus hetzelfde is. Daarom hebben we geleerd te vertrouwen op onze kennis en innovatiekracht. Wij beschikken over een groot team met eigen mensen, waardoor wij snel en efficiënt kunnen inspelen op uw vraag..... hoe complex deze ook is.

Veiligheid boven alles

Veiligheid is onze eerste prioriteit. Voorafgaand aan ieder project wordt een risicoanalyse uitgevoerd. Daarnaast werken wij alleen met gecertificeerde monteurs, klimmaterialen en gereedschappen. Wist u bovendien dat wij ook trainingen geven in ons eigen IRATA opleidingscentrum?

Wat is Rope Access?


In Nederland wordt deze methode van werken op hoogte ook wel industrieel klimmen genoemd. Hierbij wordt gebruik gemaakt van touwen, klimgordels en andere materialen om (lastig gesitueerde) werkplekken te kunnen bereiken.Rope Access is een goed alternatief voor (of aanvulling op) het gebruik van bestaande systemen zoals steigers, hangbruginstallaties en hoogwerkers. Rope Access technieken en materialen zijn specifiek ontwikkeld voor werkzaamheden in o.a. industrie en bouw.

Waarom Rope Access?

Er zijn veel goede redenen om te werken met Rope Access techniek. We zetten deze graag voor u op een rijtje:

  • Hoge en/of moeilijk bereikbare plaatsen worden sneller en makkelijker bereikt
  • Er is (nagenoeg) geen hinder voor uw bedrijfsprocessen in de (directe) omgeving
  • Doordat er geen machines worden gebruikt is Rope Access techniek bovendien erg milieuvriendelijk


WAAROM HEIGHT SPECIALISTS?


"Don’t tell me the sky is the limit when there are footprints on the moon" Paul Brandt

Wij werken met een helder stappenplan

Om uw opdracht snel, veilig en succesvol te kunnen uitvoeren, werken wij met een helder en beproefd 5-stappen plan. Voordat we aan onze werkzaamheden beginnen nemen we die uitgebreid met u door, zodat u weet wat u kunt verwachten.


Stap 1. Risico-inventarisatie

Voorafgaand aan ieder project wordt een grondige analyse uitgevoerd, om eventuele risico’s van de werkzaamheden tijdig te kunnen ondervangen.

Stap 2. Opstellen projectplan

Zodra alle risico’s in kaart zijn gebracht, maken we een gedegen plan, waarbij we bepalen welke professionals en materialen we nodig hebben en wanneer welke activiteit plaatsvindt. Stap 3. Samenstellen team

Omdat elke opdracht andere vaardigheden vraagt, stellen we per opdracht een team van professionals samen. Deze staan onder direct toezicht van de projectmanager. Hij zorgt ervoor dat de werkzaamheden op tijd en met het juiste materieel (altijd CEN gecertificeerd) worden uitgevoerd.

Stap 4. Uitvoer werkzaamheden

Aan de hand van het projectplan voeren onze professionals de werkzaamheden volgens schema uit. We streven er altijd naar de hinder voor uw bedrijfsprocessen tot een absoluut minimum te beperken.

Stap 5. Evaluatie

Na het afronden van ieder project evalueren we samen met u of de werkzaamheden naar tevredenheid zijn uitgevoerd. Ook intern worden de werkzaamheden geëvalueerd zodat we onze technieken en processen nog verder kunnen ontwikkelen en verbeteren


IRATA: veiligheid en certificering

Veiligheid staat bij ons altijd bovenaan. Daarom zijn wij al vanaf het begin aangesloten bij de ‘Industrial Rope Access Trade Association” (IRATA). Niet alleen als lid, maar ook als IRATA opleidingscentrum. We trainen professionals in het gebruik van de meest veilige richtlijnen, procedures en (reddings)technieken.

IRATA is een (van oorsprong Britse) organisatie die zich nationaal en internationaal bezig houdt met het promoten en ontwikkelen van een veilig Rope Access werksysteem. Zij zorgen daarnaast ook voor het zetten van standaards voor veilig werken met deze technieken. Deze standaards komen overeen met de eisen die in de Nederlandse wet gesteld worden.

Bij IRATA aangesloten bedrijven worden onderworpen aan strenge toelatingstests, waarbij wordt gecontroleerd of zij voldoen aan de vereisten van IRATA voor de garantie van kwaliteit, veiligheid, training en werkervaring. Het resultaat van deze strenge procedures is een ongekend lage frequentie van ongelukken en incidenten bij haar leden. De aangesloten bedrijven houden nauwgezet de ongevallenstatistieken van hun operaties bij en koppelen deze terug aan IRATA. Daarna worden deze onafhankelijk ge-audit en gepubliceerd. In de vijftien jaar dat deze statistieken zijn bijgehouden, heeft er nog geen enkel dodelijk ongeval - tijdens werken aan touw - plaatsgevonden door inadequate training of gebrek aan operationele vaardigheden. Sinds de statistieken worden bijgehouden daalt het aantal incidenten elk jaar. Op dit moment is dit aantal minder dan vier per 100.000 gewerkte uren!  

   

 

Lees onze algemene voorwaarden.

Onze Divisies

Wij leveren mensen, materiaal, kennis en kunde in verschillende vakgebieden en bedrijfstakken. Veiligheid staat altijd voorop.